Ikkunoiden puhdistus

Ikkunanpesuohje
Ikkunoiden peseminen vaatii oikeanlaiset olosuhteet ja varsinkin kodeissa joissa on paljon suurikokoisia ikkunoita, peseminen tuntuu usein työläältä projektilta. Lindan Kotipalvelun asiakkaat voivat huoletta jättää ikkunoiden pesun ammattilaisten huoleksi, mutta omatoimiselle siivoajalle nämä ohjeet takaavat puhtaat ikkunat!

Ikkunoiden pesemiseen tarvitset:

Ikkunoiden pesemiselle paras ajankohta on keväällä ennen siitepölykauden alkua, ja syksyllä ennen pakkasia. Paras sää on pilvinen, tuuleton ja sateeton päivä, sillä auringon valo ja tuuli kuivattavat saippuaveden nopeasti ikkunan pintaan. Ikkunat kannattaa pestä vähintään kerran vuodessa, mutta parhaiten ikkunat pysyvät puhtaina ja hyväkuntoisina kun ne pestään keväällä ja syksyllä.

Ennen ikkunanpesun aloittamista on tärkeää varmistaa, että ikkunoiden edessä olevat verhot ja sälekaihtimet ovat puhtaita. Jos pölyiset verhot jätetään puhtaiden ikkunoiden eteen, koko pesu-urakka valuu hukkaan. Irrota tai siirrä verhot pois ikkunoiden edestä. Jos verhoja ei voi pestä, vie ne ulos tuulettumaan. Sulje sälekaihtimet ja rullaverhot ja imuroi tai pyyhi niistä pölyt staattisen liinan kanssa. Älä käytä sälekaihdinten puhdistamisessa vettä lainkaan, sillä vesi jää kaihtimiin laikuiksi.
Imuroi ikkunanpuitteet, -pielet, tuuletusikkunan sisälauta, sekä sisäpuolella olevat ikkunalaudat tai vastaavat tasot. Kostuta mikrokuituliina vedellä tai ikkunanpesusuihkeella, ja käy äsken imuroidut pinnat läpi liinan kanssa.

Täytä vati lämpimällä vedellä ja sekoita sinne ikkunanpesuainetta. Avaa ikkunat yksi kerrallaan, ja aloita peseminen aina uloimmasta ikkunapinnasta. Näin näet sisäpuolelta mahdolliset likaiset alueet, etkä sotke jo pestyjä ikkunoita pestessäsi seuraavaa. Kuivaa ikkuna ikkunankuivaimella tasaisin ja yhdensuuntaisin vedoin ja pyyhi kuivaimeen jäävä likavesi pois mikrokuituliinalla. Anna pestyn ikkunan kuivua hetki, jotta näet onko se varmasti puhdas ja vältät huurun ikkunoiden väleissä. Ulompia ikkunoita saattaa joutua pesemään muutamaan kertaan, jos ikkunoissa on paljon pinttynyttä likaa.

Pyyhi lopuksi pestyjen ikkunoiden alareunat talous- tai käsipyyhepaperilla ja sulje ikkunat.

Näytetään kaikki 2 tulosta